Psychologiepraktijk van Duren - Praktische informatie

Werkwijze
Werkwijze

Waarom je voor Maruschka van Duren kiest

  • Geregistreerd psycholoog
  • Vergoeding mogelijk
  • Geen wachttijden

Psychologiepraktijk van Duren - psychologiepraktijkvanduren.nl

Werkwijze

Als je voor het eerst naar een psycholoog gaat, is het fijn om te weten hoe dit in zijn werk gaat. Waarschijnlijk loop je al even rond met je klachten of is er een specifieke aanleiding waarom je nu (zo snel mogelijk) hulp zoekt. Ik vertel je graag meer over hoe ik werk en wat je precies kan verwachten. Zijn er toch onduidelijkheden? Stel je vragen gerust!

Aanmelden

Spreekt de informatie op de website je aan en wil je je aanmelden? Dat kan gemakkelijk en snel via het contactformulier. Wil je eerst meer informatie hebben of heb je specifieke vragen? Bel dan gerust. Voor telefonisch contact is de receptie van psychologiepraktijk Vitaal Mensenwerk uit Nijkerk bereikbaar omdat ik zelf veel in therapie zit. Vitaal is bereikbaar van 08:30 uur tot 16:30 via 033-2544700. Wil je liever mailen? Dat kan ook, via info@psychologiepraktijkvanduren.nl. Voor alle contactopties geldt dat ik (met uitzondering van zon- en feestdagen) binnen 24 uur zal reageren op je vraag of aanmelding.

Intakegesprek

We plannen zo snel mogelijk (binnen 10 werkdagen) een eerste afspraak in voor het intakegesprek. Meestal vindt dit gesprek plaats in mijn praktijk, maar behandeling via Skype in sommige gevallen ook mogelijk. Tijdens het intakegesprek zullen we uitvoerig bespreken wat precies je klachten zijn, hoe je die ervaart, op welke vlakken in je leven deze klachten je belemmeren en wat je graag zou willen veranderen. Ook zullen we bespreken wanneer de behandeling in jouw ogen geslaagd is en wat hiervoor nodig is, om zo samen tot een behandelplan te komen. Mocht ik na het intakegesprek toch het idee hebben dat je bij mij niet op de juiste plek zit, dan verwijs ik je in overleg graag door naar een andere hulpinstantie.

Behandelfase

Ik werk als psycholoog vanuit de Basis-GGZ. Dit betekent dat mensen bij mij komen met lichte tot matig ernstige 'stoornissen', waarbij over het algemeen 5-10 sessies voldoende zijn om de klachten weer zelf de baas te kunnen. In de behandeling werken we aan het vergroten van inzicht en het veranderen van je problemen of klachten. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je bij behandelmethoden. Tijdens de behandeling houden we steeds de doelen uit het behandelplan voor ogen en zullen we regelmatig evalueren of we nog op het juiste spoor zitten. Is dit niet het geval, dan zullen we het behandelplan bijstellen.

Afronding

Aan het einde van het behandeltraject, vindt een afsluitend gesprek plaats. We bekijken samen de door jou gemaakte vorderingen en bekijken wat nodig is om de behaalde veranderingen vast te houden.