Psychologiepraktijk van Duren - Praktische informatie

Relatietherapie
Relatietherapie 

Waarom je voor Maruschka van Duren kiest

  • Geregistreerd psycholoog
  • Vergoeding mogelijk
  • Geen wachttijden

Relatietherapie

Soms denk je terug aan hoe jullie relatie begon. Hoe verliefd en gelukkig jullie waren, hoe de toekomst aan jullie voeten lag. Waar is die tijd gebleven? De intense verliefdheid en onvoorwaardelijke liefde zijn vervangen door sleur, onbegrip, ergernissen of geheimen. Misschien staan jullie geregeld als kemphanen tegenover elkaar of hebben jullie het ruziemaken zelfs opgegeven en is er alleen nog leegte. Terwijl je het liefst weer dichter bij elkaar wil komen, lijken jullie relatieproblemen eigenlijk alleen maar erger te worden. Wat is er toch gebeurd? Hoe komen jullie steeds in diezelfde negatieve patronen terecht?

Liefde is voor ieder mens van levensbelang. De basis van een gezonde relatie is de hechting aan elkaar. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt hoe belangrijk het is om je emotioneel verbonden te voelen: we ervaren minder pijn, herstellen sneller als we ziek zijn en leven langer. Wanneer de veilige verbinding tussen jullie verbroken wordt (bijv. tijdens ruzies), roept dit veel heftige emoties op. Je reageert boos, verdrietig of klapt juist dicht wanneer je door de ander wordt aangevallen. De emoties en verlangens waar het echt om draait, die worden vaak niet uitgesproken. Jullie zitten vast in een negatief patroon wat zich steeds opnieuw herhaalt. En dan ontstaat er paniek, want hoe moet dit verder? Komen jullie er nog wel samen uit?

Binnen de Psychologiepraktijk in Lunteren bied ik diverse mogelijkheden om aan jullie relatie te werken:

Losse relatietherapiesessies (60 min.)

Na een intakegesprek van 60-90 min. gaan we vervolgens iedere week (of twee weken) een uur aan de slag met jullie relatieproblemen. Deze methode duurt wat langer, maar heeft als voordeel dat er meer tijd en ruimte is om de vaardigheden die je leert tijdens de sessies, te oefenen in het dagelijks leven.

Crisisgesprek (60-90 min.)

Wanneer jullie snel hulp nodig hebben is er ook de mogelijkheid om een crisisgesprek aan te vragen. Dit gesprek plannen we zo snel mogelijk in (het liefst binnen 24 uur). Het doel van de sessie is het stabiliseren van jullie situatie. Deze gesprekken kunnen ook op locatie (bijv. bij jullie thuis) gevoerd worden.

 

Vinden jullie het lastig om te kiezen of willen jullie graag weten wat het beste bij jullie type relatieproblemen past? Neem dan gerust contact op. Een telefonische kennismaking is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Psychologiepraktijk van Duren biedt hulp voor mensen uit de omgeving Ede, Wageningen, Barneveld en Veenendaal.